מטפלת (או בייביסיטר) טובה היא לא דבר שפשוט למצוא מחד. מאידך, זהו אחד הדברים החשובים ביותר ואחת ההשקעות המשתלמות ביותר לזמן שלנו. כל מטפלת או בייביסיטר שנבחר תבלה שעות רבות עם הילדים שלנו ולכן חשוב שנקפיד ונדקדק בבחירת האדם שאותו אנחנו מכניסים לחיינו.
אחרי שהסכמנו על החשיבות של הנושא בואו נראה איך אנחנו מוצאים מטפלת מוצלחת שאנו יכולים לסמוך עליה. וכמובן מה כדאי לעשות על מנת להכניס אותה לתפקיד בצורה הטובה ביותר - מה שישרת בסופו של דבר את טובת האוצרות הקטנים שלנו כמובן.
תיאום ציפיות משפחתיקודם כל, לפני שניגשים לחפש מטפלת או בייביסיטר אנחנו צריכים להגדיר לעצמנו מה בדיוק אנחנו רוצים ממנה: כמה שעות ביממה אנחנו רוצים שתעבוד? מה בדיוק אנחנו רוצים שתעשה? האם היא נשארת בגדר מטפלת או בייביסיטר בלבד או שאנחנו רוצים אופר שגם תבשל ותנקה. אחת שתעזור לילד עם מטלותיו היומיות וגם לנו בנושאי הבית?
בנוסף לכך, כמובן שעלינו להגדיר לעצמנו מהו השכר שאנו רוצים לשלם לה, עד כמה אנחנו מוכנים להתגמש ומה המדיניות לגבי שעות נוספות. כאן גם המקום להזכיר שיש זכויות סוציאליות המגיעות לה על פי חוק וחובה עלינו לקיים אותן.
איפה מוצאים מטפלת או בייביסיטר?עכשיו, אחרי שערכנו תיאום ציפיות משפחתי, אנחנו יכולים לצאת לחפש מטפלת או בייביסיטר שנוכל להפקיד בידיה את העוללים שלנו למשך מספר שעות בכל יום, או מספר פעמים בשבוע, בהתאם לדרישות שלנו.
אין ספק שמקור המידע הטוב והאמין ביותר הוא בדך כלל החברים הקרובים והמשפחה. אנו יוצאים מנקודת הנחה שאותם אנשים מחבבים אתכם ואת הילדים שלכם וימליצו לכם על מטפלת או בייביסיטר טובה.
חיפוש מטפלת או בייביסיטר באינטרנטבמקרים רבים מאגר המשפחה והחברים שלנו לא מספיק על מנת למצוא את השידוך המתאים עבורנו. אם זה מבחינת המרחק, השעות או המחיר. לטובת העניין הזה בדיוק הוקמו לא מעט אתרי אינטרנט אשר מרכזים בתוכם בנקים עצומים של מטפלות, בייביסיטר ואופר אשר מעוניינות לעבוד. אתם רק צריכים להזין את הפרטים המתאימים והאתר יפלח עבורכם את המטפלות המתאימות. אחרי שהאתר פלט עבורכם רשימת שמות פוטנציאלית, מומלץ להתקשר אל כל מטפלת או בייביסיטר בנפרד ולקיים איתה ראיון טלפוני מעמיק.
בראיון חשוב לברר כמה שיותר פרטים, להבהיר לה מה הן הציפיות שלכם ולסכם תנאי שכר בסיסיים המתאימים לשני הצדדים. לאחר שנראה לכם שמצאתם מטפלת או בייביסיטר שנשמעת לכם טוב, כדאי להזמין אותה לראיון.
בראיון תוכלו להתרשם ממנה באופן בלתי אמצעי. מומלץ כמובן להביא גם את הילדים לפחות לחלק מן הראיון, בכדי שתוכלו להתרשם מהדינמיקה, או לשמוע גם את דעתו של הילד- אם הוא כבר בגיל שיש לו דעה. עם זאת, ראוי להזכיר שאין זה מבחן בד אלא ראיון אז לא מומלץ לצפות ממנה שתתחיל לטפל בילד מולכם.
בסופו של הראיון ולאחר שנראה לכם שמצאת מטפלת או בייביסיטר מתאימה, כדאי מאוד לסכם את הדברים ואת תנאי ההעסקה בחוזה כתוב ששני הצדדים יחתמו עליו. כמו כן מומלץ להשאיר בהגדרה ערוץ פתוח לביקורת הדדית על מנת ששני הצדדים יוכלו להשתפר - גם אתם וגם כל מטפלת או בייביסיטר שתבחרו. בהצלחה!
מאמר זה נכתב ע"י כותב תכנים מקצועי בחברת קידום אתרים בגוגל SEOneto.